Proje Türü |
Proje Adı |
Yönetici |
Bitiş Tarihi |
B. Araştırma |
Yerel Cin Mısırı Popülasyonlarının Bazı Agromorfolojik Bitkisel Karakterler ve Patlama Özellikleri Yönünden İncelenmesi |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
22.07.2020 |
Doktora |
BEZELYE (Pisum sativum L.) İLE BUĞDAYIN (Triticum aestivum L.) BİRLİKTE YETİŞTİRİLMESİNDE FARKLI EKİM ORANLARI VE SİSTEMLERİNİN TANE VERİMİ VE VERİMLE İLGİLİ ÖZELLİKLERE ETKİSİ |
Prof.Dr. A.EMİN ANLARSAL |
31.05.2020 |
Doktora |
MERCİMEKTE (Lens culinaris) SSR VE SNP MARKÖRLERİ KULLANARAK DOYMUŞ GENETİK HARİTA OLUŞTURULMASI VE BAZI AGROMORFOLOJİK ÖZELLİKLER İLE İLİŞKİLİ KANTİTATİF ÖZELLİK BÖLGELERİNİN BELİRLENMESİ |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
19.03.2020 |
Y.Lisans |
Siyez buğday (Triticum monococcum L subsp monococcum) Islahında Kullanılabilecek Gen Kaynaklarının Agromorfolojik ve Moleküler Karakterizasyonu |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
19.03.2020 |
Y.Lisans |
Farklı Gelişme Dönemlerinde Büyüme Konisinde Tepe Noktasında Oluşan Zararın Soya Bitkisinin Büyüme ve Gelişme Üzerine Etkileri |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
19.03.2020 |
Doktora |
ANA ÜRÜN VE İKİNCİ ÜRÜN KOŞULLARINDA FARKLI MEYVE ÖZELLİKLERİNE SAHİP BAZI YERFISTIĞI (Arachis hypogea) ÇEŞİTLERİNİN HASAT ZAMANLARINA GÖRE ÖNEMLİ TARIMSAL VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
19.03.2020 |
B. Araştırma |
FARKLI ÜLKELERDEN TEMİN EDİLEN SUSAM POPÜLASYONLARININ ÇUKUROVA BÖLGESİ KOŞULLARINDA VERİM POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ |
İdari Personel CEMAL KURT |
19.03.2020 |
B. Araştırma |
ÇUKUROVA KOŞULLARINDA İKİNCİ ÜRÜN SOYA TARIMINDA EKİM SIKLIĞININ VERİM VE VERİM UNSURLARI ÜZERİNE ETKİSİ |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
03.02.2020 |
B. Araştırma |
Çukurova koşullarında Ana Ürün Yerfıstığı Arachis hypogaea L Yetiştiriciliğinde Farklı Sulama Yöntemlerinin Salma Yağmurlama ve Damlama Sulama Verim ve Bazı Tarımsal Özelliklere Etkisi |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
03.02.2020 |
B. Araştırma |
Ana Ürün Yerfıstığı Tarımında Ekim Zamanının Verim ile Bazı Tarımsal ve Kalite Özelliklerine Etkisini Belirlemek |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
03.02.2020 |
Y.Lisans |
Arısoy x Calland Melezlemesinden Elde Edilen İleri Soya Hatlarının (F7) Farklı Lokasyonlardaki Verim Potansiyelleri İle Önemli Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
16.12.2019 |
Doktora |
Ekmeklik Buğdayda (triticum aestivum L.) Bazı Agro-morfolojik ve Kalite Özelliklerinin Tanımlanması ve bu özelliklerle ilgili Gen Bölgelerinin Allelik Varyasyonlarının Belirlenmesi |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
13.11.2019 |
Doktora |
Ellajik Asitin İnsan Periferal Lenfositlerinde İn Vitro Genotoksik Ve Antigenotoksik Etkileri |
Prof.Dr. RÜŞTÜ HATİPOĞLU |
13.11.2019 |
Y.Lisans |
İkinci Ürün Soya Tarımında Farklı Ekim Zamanlarına Göre Uygun Bitki Yoğunluğunun Belirlenmesi |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
14.10.2019 |
Y.Lisans |
Çukurova Koşullarında Yetiştirilen Bazı Virginia Tipi Yerfıstığı Çeşitlerinin Önemli Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
14.10.2019 |
Doktora |
GÖKSU VADİSİNDE (ERMENEK) DOĞAL OLARAK BULUNAN BAZI KEKİK TÜRLERİNİN TESPİT EDİLMESİ VE KÜLTÜRE ALINMALARI |
Prof.Dr. SALİHA KIRICI |
18.09.2019 |
Y.Lisans |
Çukurova koşullarında en uygun hazır çim karışımlarının ve çim performanslarının belirlenmesi |
Prof.Dr. VEYİS TANSI |
18.09.2019 |
B. Araştırma |
Yabani Gernik Buğday T turgidum subsp dicoccoides Genotiplerinin iPBSRetrotranspozon DNA Markörleri ile Moleküler Karakterizasyonu |
İdari Personel Dr. ESRA ÇAKIR |
18.09.2019 |
Ulusal Katılımlı |
Çukurova Bölgesi ve Orta Kızılırmak Havzası Koşullarında Bazı Çok Yıllık Serin Mevsim ve Sıcak Mevsim Buğdaygillerinin Enerji Bitkisi Performanslarının Belirlenmesi |
Prof.Dr. VEYİS TANSI |
24.06.2019 |
Doktora |
Ana Ürün Yerfıstığı Tarımında Bakteri rhizobium sp ve Azotlu Gübre Uygulamalarının Bazı Tarımsal ve Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi |
Prof.Dr. HALİS ARIOĞLU |
16.05.2019 |
Y.Lisans |
Çukurova Koşullarında İkinci Ürün Danelik Mısırda Farklı Ekim Sistemlerinin Dane Verimi ile Bazı Agromorfolojik Özelliklere Etkisinin Saptanması |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
11.03.2019 |
Y.Lisans |
ÇUKUROVA KOŞULLARINDA FARKLI EKİM ZAMANLARI VE ÜRETİM ŞEKİLLERİNİN Salvia hispanica LNIN VERİM VE KALİTESİNE ETKİSİ |
Prof.Dr. LEYLA SEZEN TANSI |
11.03.2019 |
B. Araştırma |
Pamukta (Gossypium hirsutum L.) Organogenesis Yoluyla Bitki Rejenerasyonu |
İdari Personel ŞAİRE RAMİZ TÜRKOĞLU |
16.11.2018 |
B. Araştırma |
Çörek otu (Nigella sativa)Bitkisinde Tohum Verimi ve Uçucu yağ oranı üzerine yabancı ot kontrolünün etkisi |
Prof.Dr. SALİHA KIRICI |
19.10.2018 |
Y.Lisans |
Mısırda (Zea mays L. indentata Sturt.) olgunluk sürecinde dane nemi değişimi ile olgunluktaki verim öğelerinin saptanması |
Prof.Dr. CELALEDDİN BARUTÇULAR |
15.09.2018 |
B. Araştırma |
TİCARİ POTANSİYELE SAHİP YENİ BİR BİTKİ OLAN Crambe hispanica NIN KÜLTÜRÜ OLANAKLARI |
Prof.Dr. LEYLA SEZEN TANSI |
23.07.2018 |
Uluslararası Katılımlı |
WHEALBI Buğday ve Arpa Islahı Çalışmaları |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
10.05.2018 |
A.Altyapı |
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Araştırma ve Uygulama Alanında Kullanılan Tohum Ekim Mibzerini Tamir Bakım ve Onarımı |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
14.03.2018 |
Y.Lisans |
Yüksek Sıcaklığın Ekmeklik Buğdayda Morfo-Fizyolojik Özellikler ve Dane Verimine Etkisi |
Prof.Dr. CELALEDDİN BARUTÇULAR |
30.12.2017 |
Y.Lisans |
Farklı Sulama Rejimlerinin Çörek otunda Nigella sativa L Verim ve Kalite Özelliklerine Etkileri |
Prof.Dr. SALİHA KIRICI |
06.11.2017 |
Doktora |
Akdeniz İklim Koşullarında Bazı Çok Yıllık Buğdaygillerin (Miskantus, Dallı Darı, Kargı Kamışı, Yumrulu Yem Kanyaşı)Enerji Bitkisi Olarak Kullanım Olanakları |
Prof.Dr. VEYİS TANSI |
06.11.2017 |
A.Altyapı |
Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Araştırma ve Uygulama Alanında Bulunan Parsel Biçerdöveri Hege 125 Bakım ve Onarımı |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
10.08.2017 |
B. Araştırma |
Yeni Nesil Illumina Sekanslaması İle Antepfıstığının Referans Genom Dizisinin Eldesi |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
19.07.2017 |
Ulusal Katılımlı |
Türkiyede Yetiştirilen Yerel Buğday Populasyonlarının Genetik Çeşitliliğinin Belirlenmesi ve İlişkili Haritalama (Association Mapping) Metodu ile Buğdayda Tarımsal ve Morfolojik Özelliklerle İlişkili Gen Bölgelerinin Tanımlanması |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
19.04.2017 |
Doktora |
Ülkemizin Farklı Yörelerinden Toplanan Bakla (Vicia faba L.) Yerel Genotiplerinin BAzı Önemli Morfolojik ve Tarımsal Özelliklerinin Belirlenmesi |
Prof.Dr. A.EMİN ANLARSAL |
30.12.2016 |
Y.Lisans |
Çukurova Koşullarında Stevia Rebaudiana'da Farklı Ekim Sıklıklarının Verim ve Kaliteye Etkisi |
Prof.Dr. LEYLA SEZEN TANSI |
30.12.2016 |
B. Araştırma |
Akdeniz İklim Koşullarında Bazı Enerji Bitkilerinden (Miskantus, Dallı Darı, Kargı Kamışı) Biyokütle Enerjisi Üretiminin Enerji Kullanım Etkinliğinin ve Karlılık Düzeyinin Belirlenmesi |
Prof.Dr. VEYİS TANSI |
30.12.2016 |
Y.Lisans |
Çukurova Koşullarında Yetiştirilen Bazı Atdişi Mısır Zea mays indentata Sturt Çeşitlerinin Önemli Bitkisel Karakterler Verim Komponentleri ve Dane Verimi Yönünden Değerlendirilmesi |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
06.11.2016 |
Doktora |
Biyolojik ve İnorganik Gübrelerin Echinacea purpurea'da Herba ve Kök Verimleri ve Kaliteye Etkileri |
Prof.Dr. SALİHA KIRICI |
06.11.2016 |
Ulusal Katılımlı |
Yeni Nesil Sekanslama Yöntemi Kullanılarak Mercimekte SSR Markörlerinin Geliştirilmesi |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
09.09.2016 |
B. Araştırma |
iPBS-Retrotranspozon DNA Markörleri Kullanılarak Safran ve Yakın Akraba Türlerinin Moleküler Karakterizasyonu |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
09.09.2016 |
Y.Lisans |
Kontrollü Salımlı Azotlu Gübrenin Ekmeklik Buğdayda (Triticum aestivum L.) Tane Verimi ve Verim Ögelerine Etkisi |
Prof.Dr. CELALEDDİN BARUTÇULAR |
16.08.2016 |
Doktora |
Genome Wide Association Mapping for Agronomic Traits in durum Wheat (Triticum Durum L. |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
16.08.2016 |
Y.Lisans |
NİĞDE İLİNDE DOĞAL YAYILIŞ GÖSTEREN CRAMBE TÜRLERİNİN TEŞHİSİ VE KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
Prof.Dr. LEYLA SEZEN TANSI |
22.07.2016 |
Y.Lisans |
Çukurova Koşullarında Kerkede (Hibiscus sabdariffa) de Farklı Ekim Zamanlarının Verim ve Kaliteye Etkisi |
Prof.Dr. LEYLA SEZEN TANSI |
22.07.2016 |
Doktora |
Safranda SSR DNA Markörlerinin Geliştirilmesi ve Yakın Akraba Türlere Aktarılabilirliğinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
09.05.2016 |
B. Araştırma |
İleri Kademedeki (F7) Mercimek Melez Populasyonlarının Agro-morfolojik ve Kalite Parametreleri Yönünden İncelenmesi |
Prof.Dr. FARUK TOKLU |
11.04.2016 |
Y.Lisans |
Türkiye Orijinli Yerel Bezelye Genotipleri ve Ticari Çeşitlerinin Moleküler Karakterizasyonu |
Prof.Dr. HAKAN ÖZKAN |
11.04.2016 |
Y.Lisans |
Atdişi Mısırda (Zea mays L. indentata Sturt.) Kontrollü Azot Salımlı Gübrenin Dane Verimi ve Verim Öğelerine Etkisinin Saptanması |
Prof.Dr. CELALEDDİN BARUTÇULAR |
17.02.2016 |
Doktora |
Origanum Micranthum Vogel'un Moleküler Karakterizasyonu ve Etken Maddeleri ile Antioksidan Aktivitesinin Araştırılması |
Prof.Dr. SALİHA KIRICI |
17.02.2016 |
Doktora |
Endüstriyel Kullanıma Yönelik Mentha Türlerinde Farklı Dikim Zamanları ve Üretim Şekillerinin Verim ve Kalite Üzerine Etkisi |
Prof.Dr. MENŞURE ÖZGÜVEN |
09.04.2015 |
Y.Lisans |
Mentha arvensis var.piperascens (L.) Holmes'te Kemoseleksiyon , Ontogenetik Varyabilite ve Moleküler Karakterizasyon |
Prof.Dr. MENŞURE ÖZGÜVEN |
15.10.2014 |
Y.Lisans |
Anter Kültüründe Genotip, Besiortamı ve Oksin Çeşidinin Buğdayda ( Triticum aestivum L. ) Haploid Bitki Rejenerasyonuna Etkisi |
Prof.Dr. RÜŞTÜ HATİPOĞLU |
30.07.2013 |